A KDNP és a törvények

A KDNP és a törvények

Egy fotó az igazgató Facebook oldaláról. „Nagyköveteink a világ számos pontján képviselik Magyarországot és a magyar érdekeket. Örömmel mutattam be számukra a @hungaryhelps program aktualitásait, és beszéltem a programban rejlő diplomáciai lehetőségekről” – írta. 

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint huszonnyolc milliárd forintot osztott ki eddig a Hungary Helps, a magyar kormány nemzetközi segélyprogramja, írja a K-monitor blogja, miközben a humanitárius cselekedet szorosan összefonódik a (párt)politikával. A program vezetője, Azbej Tristan igazi álláshalmozó: mellékállásban a KDNP alelnöke és ő a felelőse az üldözött keresztények megsegítésének is. A HP-t egy cégként működő ügynökség vezeti Kovács-Pifka Péterrel az élen, miközben az egészet létrehozó törvény világosan kimondja: „az Ügynökség vezérigazgatója, illetve az Ügynökséggel munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személy nem lehet politikai párt vagy közvetlen politikai tevékenységet folytató szervezet tisztségviselője." Igen ám, de a havonta 1,4 milliós fizetést felmarkoló Kovács-Pifka egyébként a KDNP Foglalkoztatás- és Munkaügyi Szakbizottságának elnöke, és a párt honlapja szerint a Szakértői Tanács delegáltjaként az országos elnökség tagja. Ez pedig a KDNP alapszabálya szerint tisztségviselői pozíció.

Az esetről a K-monitor közérdekű bejelentést nyújtott be a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, melynek következtében elindult egy vizsgálat, és annak végén a HHP Ügynökség Zrt. vezetője lemondott a párttisztségéről. Magyarán a pénzt választotta – a döntését egyébként a KDNP fájó szívvel elfogadta.

Ezek szerint Kovács-Pifkának papírja van arról, hogy eddig törvénytelenül vette fel a fizetését, ennek ellenére a lemondás mellett nincs más következménye az ügynek, magyarán nem kellett visszafizetnie a pénzt.

Jó lenne tudni, hogy a KDNP-s politikusok a Tízparancsolat előírásait is ilyen lazán kezelik-e, mint az általuk megszavazott (sőt, esetenként előterjesztett) törvényeket? Nem tűnt fel a párt alelnökének, hogy a beosztottja törvénytelenül veszi fel a nem kicsi fizetését? Netán arra számítottak, hogy ezt majd senki sem veszi észre? És hasonlóan lazán kezelik a bibliai intelmeket, köztük a Ne lopj!, Ne paráználkodj! és Ne hazudj! parancsokat is?

Az is lehet, hogy nincs idejük ilyen piszlicsáré ügyeken moralizálni, mert valahogy el kell költeni a milliárdokat az üldözött keresztények megsegítésére.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!

Címkék: KDNP, Azbej Tristan