Ez lesz Békemenet helyett

Ez lesz Békemenet helyett

A 2021. október 23-ai Békemenet (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A miniszterelnök március 15-i beszédét követően „lelki Békemenetet” tartunk a Polgári Mulatóban az Astoriánál – jelentette be a miniszterelnök március 15-i beszédét követően tartandó Jobboldali Sajtóklubot az Astoriánál található Polgári Mulató. Jó-jó, mondhatja a máskor fizikailag is békemenetelő Fidesz-szavazó, lélekben ott leszünk, de azért na, mi ez a piszmogás most, amikor már odáig fajult a nemzetközi helyzet, hogy egyenesen az Amerikai Egyesült Államok elnöke támad hőn szeretett hazánkra, nem beszélve a gyurcsányista Brüsszelről, amely ugyancsak ezekben a nehéz időkben fenekedik ki tudja hányadszor mireánk, magyarokra. Most kellene csak igazán erőt mutatni, ami szerteszórva, egyénenként nehézkesen kivitelezhető küldetés, hiába ad bele mindent a nemzet jövőjéért aggódó, nerben összefort valamennyi honfitárs. Miközben a magyarázat egyszerűnek tűnik: oly hirtelen jött a pedofil-kegyelmi ügy, és oly váratlanul nem csitult el, hogy nem volt idő megszervezni a fővárosi menetelést. 

Mert a Fidesz igenis próbál erőt mutatni, Orbán Viktor se véletlenül keveredett újból Budapestre ünnepelni. És dübörög a politikai-, meg a „tájékoztatási” propaganda is: a dollárbaloldal hosszasan és bűnösen nem csinált semmit (hogy ez a semmit tevés zömmel a közel másfél évtizednyi fideszes kormányzás során valósult meg, mellékes), de mi most megvédjük a gyermekeket. Érthető: a párt saját mérései szerint országosan 5-6, a fővárosban 7-8 százalékot reszelt a Fidesz népszerűségéből K. Endre históriája, s ez a végtelen kétharmadok világában is szemmel látható mozgás. 

Szóval a lelki Békemenet szép dolog, ennél már csak csúnyábbakra számíthatunk: potyogni fognak innen is, onnan is a valós és kreált pedofil esetek, szőnyegbombázás lesz, napalm megannyi polgári áldozattal, dúl majd a felszínes politikai csatározás, és harsányan dübörög a ki a gonoszabb, ki a leggyermekvédőbb kampány, hogy a végére a honi társadalom a mostaninál is mélyebbre jusson. Mert nincs új a nap alatt, csak újabb és újabb téma, amire a közélet szereplői újra és újra rácsavarodhatnak.

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!