Magyar hivatás, az

Magyar hivatás, az

Orbán Viktor és csapata Kötcsén, 2018. szeptember 8-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor az ATV tudósítása szerint Kötcsén beszélt arról, hogy mi a „magyar hivatás”, meg a „magyar küldetés” és a beszámolók arról szólnak, hogy nem röhögte ki senki. Először nézzük azt, hogy miért kellett volna kacagástól visszhangoznia a Dobozy-kúria környékének.

A miniszterelnök szerint az ellenzék nem érti a „magyar hivatást”, mert „ahol nálunk küldetés van, náluk nincs semmi”. Magyar hivatás, az. Mondja ezt annak a kormánynak a feje, amelyiknek az egyik minisztere hétfőn valamelyik német multi érdekeit szolgálva nyújt be törvényjavaslatot, kedden a másik államtitkára a türk tanácsot udvarolja körbe, szerdán a miniszterelnöki megbízott a Kínai Kommunista Párt kedvében igyekszik járni, csütörtökön az egyik holdudvari közpénzmuslica valamelyik török milliárdossal brunchol, pénteken pedig a putyini út nagyszerűségét zengi az egyik propagandista a sok közül. A hétvégére meg az marad potentátoknak, hogy megnézzék saját, gazdasági bevándorlókkal feltöltött csapataikat.

Aztán ott van a „magyar küldetés”. Mégis hogy lehet küldetésről beszélni egy olyan közegben, ahol köztiszteletnek örvendő tudósemberek érzik kötelességüknek, hogy megvédjék a kabinet gyűlöletet keltő propagandáját? Mi a küldetés szó jelentése ott, ahol teljesen természetes jelenségnek számít, hogy a választási kampányra gyanús adatbázisokkal, krumplival, valamint Fásy Ádámmal és sztárvendégeivel kampányolnak? Milyen küldetésre gondol a miniszterelnök, mikor a beosztottai az általa vezetett államot olyan pofátlan nyíltsággal szervezik ki a haverjainak és rokonainak, amire még a rendszerváltó balliberális gazdasági elit is csak csettintene. Hol a küldetés ott, ahol az oktatást, az egészségügyet egy cinikus vállrándítással intézik el?

Persze tudjuk, hogy Kötcsén miért nem hahotázott senki: oda egyre lojálisabb katonák mennek, egyre jobban egyetérteni. És egy évtizednyi nemzeti együttműködés után azzal is tisztában vagyunk, hogy aki Kötcsén röhögött volna ezen és a „Főnökön”, az egy kicsit magát is kinevette volna. Ha pedig esetleg feldühítették a fideszes értelmiség képviselőit Orbán Viktor szavai, akkor üdvös lenne, ha nagy mérgükben úgy borogatnák az asztalokat, hogy azért a saját ingükre is fröccsenjen a pörköltszaftból. Az mostanában amúgy is nagy divat arrafelé.   

Címkék: Orbán Viktor, Kötcse