Rogán Antal ezt üzeni

 Rogán Antal ezt üzeni

Orbán Viktor miniszterelnök (j) Sulyok Tamás köztársasági elnökkel (b) egyeztet a Sándor-palotában 2024. március 6-án. A kormányfő mellett Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j2) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Sándor-palotában felkereste Sulyok Tamás köztársasági elnököt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hozzátéve: a kormányfő és a köztársasági elnök rendszeresen fognak konzultálni egymással a Magyarország szempontjából legfontosabb geopolitikai, európai és belföldi ügyekről. 

Szikár, tömör, lényegre törő közlemény, ahogy az hírügynökségileg illik. Egyetlen gond vele, hogy hiányos – ami csak a bejelentéshez mellékelt fotókról derül ki. Orbán Viktor ugyanis nem egyedül érkezett látogatóba, vitte magával Rogán Antalt is. 

Mi tartozik Rogán Antalhoz? Minden. Na, szóval a titkosszolgálatok és a propaganda. Remek kombináció, ha szigorúan két területtel kellene leírni a valódi hatalmat, ezt a küvét említeném: uralom az egyén és uralom a tömeg fölött. És Rogán jól csinálja, amit csinál, lásd a Fidesz népszerűsége a gyalázatosan kezelt covid-járványkor vagy akár most, a rekordinflációs gazdasági (és jóléti) fejreállás közben, után. 

De persze érthető a vizit üzenete, ami nem nekünk, népnek, hanem a köztársasági elnöknek szól: a sajtó rendben lesz, csak nem kell mindenkivel szóba állni, és nem kell mindent aláírni, akárhonnan is érkezzen a sugalmazás, mindehhez a viszonyítási pont(ok) itt ül(nek) önnel szemben, mélyen tisztelt elnök úr. 

Vagy ahogyan azt Orbán Viktor egyszer már oly frappánsan megfogalmazta: nix ugribugri.