Putyin is beoltatja magát az orosz vakcinával

Putyin is beoltatja magát az orosz vakcinával

Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést tart Alekszandr Bortnyikov, az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB igazgatójával a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban lévő elnöki rezidencián 2020. június 16-án (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin be fogja oltatni magát, legalábbis ezt közölte az orosz elnök dél-koreai hivatali partnerével, Mun Dzse Innel hétfőn telefonon. Az MTI tudósítása szerint Szöul látogatásra invitálta Putyint akkorra, amikor a járványhelyzet „stabilizálódik”.

„Elmegyek Koreába. Beoltatom magam az orosz vakcinával” – jelentette ki Putyin a dél-koreai elnöki hivatalnak az orosz sajtó által ismertetett közleménye szerint, de nem mondta meg, hogy konkrétan melyik fejlesztés alatt álló készítményre gondolt.

A Kreml tájékoztatása szerint a Covid-19 elleni küzdelem fontos részét képezte a két elnök eszmecseréjének. Putyin augusztusban közölte, hogy a lányát beoltották a Szputnyik V orosz vakcinával. Az orosz kormány több tagja is megkapta már a vakcinát, amellyel kapcsolatban azonban a külföldi kutatók jó részének komoly fenntartásai vannak, leginkább azért, mert azelőtt engedélyezték, hogy hatékonyságát és biztonságosságát sok emberen bizonyították volna.

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 8135-tel 1 159 573-ra emelkedett a hétfőn közölt hivatalos adatok szerint.