A KDNP követeléseket fogalmazott meg Finnországnak

A KDNP követeléseket fogalmazott meg Finnországnak

Budapest, 2020. április 6.
Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezetõ-helyettese felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. április 6-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) lelkiismereti szabadságot és szabad vallásgyakorlást követel Finnországban az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese, Vejkey Imre által jegyzett közleményben kiemelték: a magyar kereszténydemokraták kiállnak Paivi Rasanen mellett, akit bibliai idézete miatt most börtönnel fenyegetnek. Elfogadhatatlannak tartják azt, ami most a finn parlamenti képviselővel szemben „büntetőeljárás címen a finn bíróság előtt folyik”. „Ez maga a liberális diktatúra” – írták. A KDNP visszautasítja, hogy a Biblia-idézeten alapuló hitet Finnország vagy bármely más EU-tagállam kriminalizálja, „ez ugyanis már maga a keresztényüldözés” – jelentették ki.

Szintén visszautasítják, hogy szabadságvesztéssel fenyegetve meghurcolják Rasanen asszonyt, mert kiáll a Biblia igazsága és keresztény meggyőződése mellett, valamint azt is, hogy a Nyugat és benne Finnország azt a volt kommunista doktrínát alkalmazza, mely szerint a Biblia igazságait tiltani és üldözni kell.

Hangsúlyozták: visszautasítják ezt az „őrült narratívát”, mely odavezet, hogy tiltani fogják a Bibliát és magát a kereszténységet. „Önök pár éve még csak a keresztény gyökereket tagadták – mikor az EU alaptörvényének vitájáról volt szó –, ma pedig már ott tartanak, hogy a kereszténységet tagadják” – fogalmaztak, hozzátéve, hogy „az Írás szerint, az az ország, amelyik magával meghasonlik, az elpusztul”.

 

Címkék: Finnország, kndp