A Tokióból elrabolni próbált belarusz futónő Ausztriába távozott

A Tokióból elrabolni próbált belarusz futónő Ausztriába távozott

Kriszcina Cimanouszkaja a reptéren (Fotó: Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kriszcina Cimanouszkaja fehérorosz futónő az előzetes tervekkel ellentétben nem Lengyelországba, hanem Ausztriába távozott Tokióból, írja a 444. Az jelenleg nem egyértelmű, hogy végleg Ausztriában kíván-e maradni, esetleg tovább utazik Lengyelországba, vagy csatlakozik Ukrajnába menekült férjéhez.

Az olimpikont gyakorlatilag megpróbálta elrabolni a saját csapata, és akarata ellenére haza akarták zsuppolni, miután kritizálta a sportvezetést (tehát nem is a politikai vezetést). Cimanouszkaja azonban nem hagyta magát, a közösségi médián keresztül kért segítséget (valamiért a telefonját elfelejtették tőle elvenni), így több ország is humanitárius menedékjogot ajánlott fel neki.

A futónő Lengyelország ajánlatát fogadta el, miközben még a férjének is sikerült Ukrajna felé elhagynia Fehéroroszországot. Nem tudni, hogy most miért távozott mégis az Ausztriába induló járattal, talán a belarusz titkosszolgálatot akarták ezzel megtéveszteni.

Az ügy hátterével ebben a cikkünkben foglalkozunk.