Anthony Fauci felszabadultságot érez, hogy már nem Trumppal kell beszélnie

Anthony Fauci felszabadultságot érez, hogy már nem Trumppal kell beszélnie

Anthony Fauci, az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) fertőző betegségekkel foglalkozó intézetének igazgatója beszél a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport sajtókonferenciáján a washingtoni Fehér Házban 2020. március 29-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/Stefani Reynolds)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Trump- és a Biden-adminisztráció koronavírus-járványhoz való hozzáállása között ég és föld a különbség – mondta el az NBC-nek adott interjújában Anthony Fauci, az amerikai Országos Allergia- és Fertőzőbetegség-kutató Intézet igazgatója, az amerikai járványellenes küzdelem irányítója.

Míg Trump látványosan a partvonalra állította Faucit, aki az utóbbi hónapokban nem is beszélt az elnökkel, addig Joe Biden tudományos főtanácsadójának tette meg, és a Covid-19 bizottságba is bevette. Fauci elmondta, hogy a Biden-kormány döntéseiben a „tudomány és a tudományos tények fognak beszélni”.

Fauci elmondta, hogy nagyon kellemetlen volt neki, hogy nyilvánosan kellett ellentmondania többször az elnöknek, mert amit Trump mondott, annak köze sem volt a tudományos tényeknek. Mégis ellent kellett neki mondania, „nemcsak a saját hitelességem, de az egész tudományos vállalkozás hitelességének megőrzése érdekében”.

A tudós szerint mostantól a döntések transzparensen születnek majd, és ha valami félremegy, akkor kijavítják azt a rendelkezésre álló tudományos ismeretek alapján, nem pedig ujjal fognak mutogatni az állítólagos felelősökre.

(CNN)