Az AstraZeneca-oltás fejlesztője szerint tavaszra náthává szelídül a covid

Az AstraZeneca-oltás fejlesztője szerint tavaszra náthává szelídül a covid

A 2020. szeptember 9-én közreadott képen az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székháza Sydney-ben 2020. augusztus 19-én. A Stat News amerikai egészségügyi hírpotál szerint egy ritka és súlyos gyulladásos gerincbetegség tüneteit mutatta az a nő az Egyesült Királyságban, aki miatt az AstraZeneca brit-svéd tulajdonban lévő gyógyszergyár korábban felfüggesztette koronavírus elleni vakcinájának tesztelését.
MTI/AAP/Dan Himbrechts

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre több szakértő nyilatkozik úgy, hogy a most zajló (Magyarországon a negyedik) hullám lehet az utolsó nagy, sok halálos áldozattal járó, és az egészségügyi ellátórendszert leterhelő járványhullám a covid-19 pandémiában.

Most Sarah Gilbert, az Oxfordi Egyetem professzora mondta csütörtökön egy szakmai fórumon azt, hogy nincs okunk azt feltételezni, hogy ennél virulensebb vírustörzsek fognak a jövőben megjelenni, írja a HVG.

Miközben a vírus mutációi révén várhatóan egyre enyhébb megbetegedéseket lesz képes okozni, a társadalom immunitása is kiterjedtebbé válik vele szemben – az oltások és a fertőződések révén. Végül a SARS-CoV-2 is mezei náthavírussá fog válni.

Az Egyesült Királyságban, a jelentős átoltottságnak hála, ma már sokkal jobb a helyzet, mint korábban. Bár magasak a fertőzésszámok, a súlyos megbetegedések és a halálozások száma jelentősen kevesebb, az ellátórendszer fellélegezhetett. Arra számítanak, hogy tavaszra visszatérhet az élet a normális medrébe.