Biden aláírta a melegházasságok védelméről szóló törvényt

Biden aláírta a melegházasságok védelméről szóló törvényt

Szivárványszínűre világított Fehér Ház a melegházasság védelméről szóló törvény aláírásának tiszteletére (Fotó: The White House/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután az amerikai kongresszus a múlt pénteken jóváhagyta a tisztelet a házasságnak elnevezésű törvényt, Joe Biden elnök kedden aláírta azt, számol be a HVG. Az új jogszabály kötelezi a szövetségi államokat, hogy ismerjék el a más államokban törvényesen megkötött azonos nemű házasságokat. Ez akkor is kötelező mostantól a számukra, ha náluk egyébként nem legális a melegházasság.

A demokratáknak azért volt sürgős e törvény, mert félő, hogy a Legfelsőbb Bíróság eltörli az azonos neműek házasságáról szóló 2015-ös szövetségi törvényt. Ez esetben pedig a szövetségi államok dönthettek volna úgy is, hogy nem ismerik el a máshol kötött melegházasságokat.

Joe Biden szerint "e törvény és az általa védelmezett szeretet csapást jelent minden gyűlöletre. Biden 1996-ban még a melegházasság ellen szavazott a szenátusban, de 2010-ben már nyíltan támogatta ezt az intézményt.

Címkék: melegházasság