Biden elnök kikelt Elon Musk ellen a Twitternél kezdett átalakítások miatt

Biden elnök kikelt Elon Musk ellen a Twitternél kezdett átalakítások miatt

Biden Kaliforniában szelfizik pénteken. A képet biztosan megosztották páran a Twitteren. Fotó: POTUS/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután a világ leggazdagabb embere, Elon Musk 44 milliárd dollárért megvette a Twittert (bár hónapokig próbált kibújni az aláírt szerződés hatálya alól, de ez végül nem sikerült), nagyon súlyos leépítésekbe kezdett a vállalatnál: a több mint 7000 alkalmazott felét elbocsátják.

Musk korábban azt ígérte, hogy a szólásszabadságra hivatkozva visszaengedik a platformra a korábban kizárt hazudozókat és rasszistákat, összeesküvéselmélet-terjesztőket és gyűlölködőket. bár ez nem történt meg azonnal, a Twitteren máris elharapózott a gyűlöletbeszéd, amit az is segít, hogy a tartalomszűrő munkatársainak nagy részét is kirúgták.

Jelenleg az alapműködés feltételei sem biztosítottak az elbocsátott munkatársak szerint, akik csoportos munkaügyi pereket terveznek indítani az új vezetés ellen. Minthogy a Twitter hatalmas jelentőséggel bír a politikai közbeszéd terén, hiszen a világ politikusai, terroristái és legkülönfélébb szervezetei főként e platformon kommunikálnak, egy pénteki kampányrendezvények Joe Biden elnök is nemtetszésének adott hangot a Twitter körüli történések miatt.

Egy illinois-i nagygyűlésen azt mondta, hogy Musk olyan szolgáltatást vásárolt, ami „hazugságokat kürtöl világgá”. Az elnök szerint immár nem léteznek szerkesztők, akik moderálnák a mindenkihez eljutó üzeneteket. A Fehér Ház szóvivője ezt úgy magyarázta, hogy az elnök szerint nagyon fontos, hogy a közösségimédia-platformok további lépéseket tegyenek a gyűlöletbeszéd és az álhírek visszaszorítása érdekében.