Blinken Ukrajnában tárgyal, Oroszország fenyeget

Blinken Ukrajnában tárgyal, Oroszország fenyeget

Antony Blinken amerikai külügyminiszter (Fotó: Antony Blinken Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és David Lammy brit külügyminiszter szerdán Kijevbe érkezett, ahol ukrán vezetőkkel tárgyalnak. 

A Guardian úgy tudja, Ukrajna szeretné, ha engedélyeznék a nagy hatótávolságú fegyverek használatát Oroszországon belül. Utazásuk előtt Blinken és Lammy is aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy Oroszország ballisztikus rakétákat kap Irántól, ami, ahogy azt Blinken írta az X-en, „veszélyt jelent az európai és a globális biztonságra”.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő mindezek kapcsán kijelentette: ha az Egyesült Államok engedélyezi Ukrajnának, hogy nagy hatótávolságú rakétáival oroszországi célpontokat lőjön. akkor Oroszország „megfelelő” választ ad majd. „Minden ilyen döntés, amit a kollektív Nyugat meghoz, majd Ukrajnának tulajdonít, további megerősítése a különleges katonai művelet létjogosultságának, szükségességének és az alternatívák hiányának” – mondta Peszkov.

Címkék: Ukrajna, Blinken