Brit segélyszervezet munkatársait ejtették foglyul az oroszok Ukrajnában

Brit segélyszervezet munkatársait ejtették foglyul az oroszok Ukrajnában

Képünk csak illusztráció. Ukrajnai háború. A lebombázott épület eredetileg egy iskola volt (Fotó: Ratynskiy Vyacheslav / UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy brit segélyszervezet két munkatársát ejtették foglyul orosz fegyveres erők – írja a német közmédia hírportálja, a Tagesschau.

A hírt az érintett segléyszervezet, a Presidium Network közölte: közleményük szerint két önkéntes segítőjükről van szó, akiket Ukrajnában fogtak el az oroszok. Az érintettek brit állampolgárok, és egy Zaporizsja városától félre eső ellenőrzési ponton ejtették őket foglyul.  – A külügyminisztérium megtesz mindent, ami hatalmában áll, hogy támogatást nyújtson az érintetteknek és feltárja az esetet  – nyilatkozta a brit külkereskedelmi miniszter, Anne-Marie Trevelyan. A két férfiről a Presidium Network azt közölte: élelmiszert és gyógyszereket osztottak és az evakuálásban segítettek. 

A londoni külügyminisztérium tegnapi közleménye szerint egy brit állampolgár meghalt, egy másik eltűnt Ukrajnában. E két brit állampolgár esetében egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy mit csináltak Ukrajnában. A Sky News meg nem nevezett forrásokra hivatkozva csütörtök este arról számolt be, hogy mindketten az ukrán fegyveres erők oldalán harcoltak az orosz invázió ellen. A tévétársaság értesülése szerint a meghalt brit állampolgár neve Scott Sibley, aki a brit fegyveres erők veteránja volt. A londoni külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy az Ukrajnában eltűnt brit ügyében a tárca sürgősséggel próbál további információkhoz jutni. 

 

Címkék: ukrajnai háború