Dobrev Klára elmondta, miről tárgyalt a britek árnyék-miniszterelnökével

Dobrev Klára elmondta, miről tárgyalt a britek árnyék-miniszterelnökével

Dobrev Klára Londonban (Képernyőfelvétel: Dobrev Klára / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök a Keir Starmer brit árnyék-miniszterelnökkel való találkozója után élőben jelentkezett be a Facebook-oldalán – jelezte a párt közleményében. A politikus arról beszélt, a találkozón szóba került az orosz agresszió után kialakult helyzet és a brexit is.

Dobrev kifejtette, a magyar emberek a NATO-csatlakozás mellett döntöttek nagy többséggel, a brexittel kapcsolatban pedig azt mondta: Nagy-Britannia szenved az Unióból való kilépés utóhatásaitól, a Munkáspárt ezért több csomagot állított össze, hogy hogyan lehetne enyhíteni a káros következményeket. A DK-s EP-képviselő szerint a magyaroknak sokat kell tanulnia a brexit példájából.

Kiderült az is, a tárgyaláson az árnyék-miniszterelnökök végig vették Magyarország és Nagy-Britannia közös problémái közül a kint tanuló és dolgozó magyarok helyzetét, hogy hogyan lehetne könnyebbé tenni a munkavállalást és a tanulást. Dobrev Klára hozzátette: az árnyékkormány azért is utazott Londonba, hogy barátokat, szövetségeseket gyűjtsön, ezt a munkát pedig folytatni fogják.

Címkék: Dobrev Klára, London