Egy magyar Bécsből: Rendőrök az utakon, helikopterek a levegőben

Egy magyar Bécsből: Rendőrök az utakon, helikopterek a levegőben

Rendőrök megmotoznak egy embert, miután lövöldözés volt a bécsi Stadttempel nevű zsinagóga közelében 2020. november 2-án (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lapunknak sikerült elérnie Csekő Balázs Bécsben élő újságírót, aki a terrortámadás idején a belvárosban tartózkodott. Mint elmondta, abból észlelte, hogy valami történt, hogy a városközpontot ellepték a rendőrautók és a bűnügyi rendőrség, a kriminalpolizei emberei, a levegőben pedig helikopterek köröznek. Az biztosnak látszik, hogy nem egy, hanem több elkövetőről kell beszélni, ám hogy hányról, egyelőre nem tudni.

A támadással kapcsolatban egyelőre több megerősítetlen információ is kering: nem egyértelmű, hogy csak a zsinagógánál, a nyílt utcán, vagy bent a zsinagógában is volt-e lövöldözés. Vannak arról is értesülések, hogy a bécsi metróban is eldördültek a támadók fegyverei, de ezt eddig egyetlen hivatalos forrás sem erősítette meg. Az újságíró taxisoktól értesült arról, hogy nemcsak az osztrák főváros központjában, de a 11. és a 20. kerületben is „problémák vannak”, de hogy ezek milyen jellegűek, illetve hogy összefüggésben lehetnek-e a zsinagóga közelében történtekkel, nem tudni.

Címkék: támadás, Bécs