Egyesült Államok: több mint 200 ezer áldozat

Egyesült Államok: több mint 200 ezer áldozat

Koronavírus – Amerikai Egyesült Államok (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Átlépte a 200 ezret a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatba hozható halálesetek száma az Amerikai Egyesült Államokban a  worldometers.info statisztikai oldal adatai szerint.

Az ország továbbra is vezet minden járvánnyal kapcsolatos statisztikát: itt találták a legtöbb esetszámot (szerda reggelig 6 millió 788 ezret, amelyből több mint 4 millióan kigyógyultak), itt van a legtöbb aktív eset a világon (több mint két és fél millió), és itt végezték a legtöbb tesztet is. Eddig 93 és fél milliót, ami azt jelenti, hogy minden negyedik lakosra jut egy vizsgálat. Ugyan nem ez a legfertőzöttebb ország a világon, de elgondolkodtató, hogy Amerikában már minden 48. ember bizonyítottan szervezetében hordta vagy hordja a vírust. (A legfertőzöttebb Katar, ahol minden 23. embernek volt már pozitív tesztje.)

Tegnap egyébként világszerte 288 ezer új esetre bukkantak a szakemberek (a legtöbb friss fertőzést, 91 ezret Indiából jelentették), és 6 005 ember halála volt kapcsolatba hozható a járvánnyal. A magas indiai esetszámnak köszönhetően Ázsia a legfertőzöttebb, aztán az amerikai kontinens következik a sorban, ahol az elmúlt 24 órában 105 ezer új esetre van bizonyíték. Európában 43 ezer új fertőzést találtak, a legtöbbet, 9 437-et Spanyolországban, de a franciaországi friss fertőzések száma is megközelítette a nyolcezret. A tegnapi napon a világ 28 országában találtak ezernél több új koronavírusos-fertőzést.