Egymás után állítják le tevékenységüket a nyugati médiaóriások Oroszországban

Egymás után állítják le tevékenységüket a nyugati médiaóriások Oroszországban

Lövések sora zúdult a forgatócsoport autójára

Fotó: Sky News videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre több nyugati médiavállalat és hírügynökség állítja oroszországi tevékenységét részben vagy akár teljesen is az új orosz médiatörvény miatt. A döntés előzménye egy törvénymódosítás, amelynek értelmében a hamis információk terjesztéséért akár 15 év szabadágvesztést is kiszabhatnak azokra, akik hamisnak minősített információkat terjesztenek az orosz fegyveres erőkről.

A kanadai állami médiavállalat, a CBC/Radio-Canada, az amerikai Bloomberg már pénteken közölte döntését a tudósításai leállításáról. A CBC/Radio-Canada azt is írta, hogy aggódnak a kialakult helyzet miatt. Hasonlóan tett az amerikai CNN is, amely szintén azt közölte, hogy felfüggeszti működését Oroszországban. Az angol BBC is ugyanerről hozott döntést.

Közben a Sky News riportere a forgatócsoportot ért lövésekről számolt be már az Egyesült Királyságba visszatérve. Az eset még hétfőn történt, a BBC által idézett beszámoló alapján a stáb éppen visszafelé tartott Kijevbe, amikor támadás érte az autójukat, amelyet a kamerájuk is rögzített. Előbb az egyik kerék durrant ki, majd többször is rálőttek az autójukra. Hallatszik, ahogy kiabálják, hogy ők újságírók, és állítsák le a lövéseket. Majd lehúzódva az útról kúszva tudtak kijutni az autóból, és húzták meg magukat egy közeli épületben. A videó a társaság híroldalán tekinthető meg.

Címkék: Oroszország, háború