Fellázadtak a montenegrói vendéglátósok a járványügyi korlátozások miatt

Fellázadtak a montenegrói vendéglátósok a járványügyi korlátozások miatt

Üres étterem (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőig adtak határidőt a kormánynak a montenegrói vendéglátók, akik azt követelik, hogy vonják vissza a számukra anyagi veszteséget okozó korlátozásokat, amelyek pénteken léptek életbe a koronavírus-járvány miatt.

A montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) beszámolója szerint a vendéglátók úgy vélik, diszkriminatívak az új intézkedések, amelyek értelmében a vendéglátóhelyek csak oltási igazolással, negatív koronavírus-teszt felmutatásával vagy a gyógyulást bizonyító dokumentummal látogathatók.

A vendéglátók szerint az új korlátozások jelentős anyagi veszteséget okoznak az egyébként is megtépázott ágazatnak.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 353-mal 721 620-ra, Koszovóban hetvennel 108 273-ra, Észak-Macedóniában 74-gyel 156 287-re, Montenegróban 143-mal 101 785-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 46-tal 205 616-ra növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában kettővel 7112-re, Koszovóban eggyel 2268-ra, Észak-Macedóniában kettővel 5492-re, Bosznia-Hercegovinában pedig eggyel 9729-re növekedett. Montenegróban nem volt halálos áldozata a kórnak az elmúlt napon, így a halottak száma 1629 maradt.

(MTI)