Francia miniszter: Aki diszkriminálja a melegeket, annak nincs keresnivalója az EU-ban

Francia miniszter: Aki diszkriminálja a melegeket, annak nincs keresnivalója az EU-ban

Tüntetés a pedofiltörvény homoszexualitást érintő módosítása ellen a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nincs keresnivalója az Európai Unióban annak, aki diszkriminálja az LMBT-közösség tagjait – fogalmazott az európai ügyekért felelős francia miniszter a Le Figaro cikke szerint. Clément Beaune csütörtökön beszélt arról, hogy a diszkrimináció elleni küzdelem egy kulturális harc, amit Európának meg kell vívnia.

– Ez egy aljas törvény, ami összemossa a pedofíliát és a homoszexualitást. Ami napjaink Európájában botrányos – fejtette ki Beaune a France 2 csatornán. A miniszter elítélte azokat, akik szerint lehetséges ma, hogy ne tartsák tiszteletben a legalapvetőbb jogegyenlőséget. Egy nagyon komoly visszalépési kísérlet zajlik Európában, az uniónak pedig meg kell erősíteni az ezzel szembeni arzenálját, tette hozzá.

Beaune arra is kitért, nem kívánja összemosni a törvényhozókat azokkal, akik a törvényeket elszenvedik. Szerinte csak azoknak a kormányoknak nincs keresnivalójuk az EU-ban, akik ilyen törvényről döntenek, viszont vannak Magyarországon és Lengyelországban is olyanok, akik védik a jogokat. Nem akarom nekik azt mondani, hogy Európa nem áll a ti oldalatokon – mondta a miniszter.

Ursula von der Leyen korábban bejelentette, hogy kötelezettségszegési eljárást indítanak Magyarország ellen, ha nem vonja vissza a törvény melegellenes részeit.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bródy Jánossal, Orosz Annával, Tóth Gabival, Kemenesi Gáborral és Szakonyi Károllyal. Uradalom állami pénzből a Nyírségben. A Burkáéktól visszakövetelt pénz nyomában. Keresse a friss Magyar Hangot,  Bűvös Szakács-melléklettel!

Hirdetés

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast: Mék Hungary grét agén