Ha nem lenne elég nagy bajban a tokiói olimpia, akkor most a szervezőbizottság elnöke a nőket szidta nyilvánosan

Ha nem lenne elég nagy bajban a tokiói olimpia, akkor most a szervezőbizottság elnöke a nőket szidta nyilvánosan

Visszahelyezték az olimpiai játékok szimbólumát, az ötkarikát felújítás után eredeti helyére a Tokiói-öbölben fekvő Odaiba mesterséges szigeten 2020. december 1-jén (Fotó: MTI/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mori Josiro, a tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke azt mondta, hogy bosszantja, hogy a nők túl sokat beszélnek az értekezleteken, ami miatt mindig elhúzódnak a tárgyalások. Inkább korlátozni kéne a nők megszólalási lehetőségeit. Az MTI szerint utóbb bocsánatot kért a szavaiért.

Mori 83 éves, korábban miniszterelnök is volt. Kijelentette, hogy nincs szándékában lemondani, bár azt érzékeli, hogy a közösségi médiában egyre erősödnek a távozását követelő hangok, így nem zárja ki, hogy végül mégis távozásra fog kényszerülni.

Az incidens a lehető legrosszabbkor jött a tokiói olimpia megrendezésében reménykedők számára. Az olimpiát már tavaly meg kellett tartani, de a koronavírus-járvány miatt idénre halasztották. De a helyzet nem változott alapvetően semmit, Japánban csak most fogják kezdeni az oltóprogramot. Mori kijelentette, hogy ki van zárva az újabb halasztás. Márciusban el kell dönteni, hogy idén megrendezik-e az olimpiát (nézőkkel vagy anélkül), vagy pedig törlik véglegesen.

A japánok 80 százaléka semmiképpen nem szeretne idén olimpiát az országban.