Három óráig lógott a világítótornyon a hajótörött, mielőtt megmentették

Három óráig lógott a világítótornyon a hajótörött, mielőtt megmentették

Az ausztráliai Birbie-sziget tengerpartja (Forrás: wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tengerben álló világítótoronyba kapaszkodva találtak meg egy férfit három órával az után, hogy hajója a kelet-ausztráliai Birbie-szigeten partra sodródott – írta az ABC.net. Egy 13 méter hosszú hajó bukkant fel a Birbie-sziget és Caloundra település között a parton kedd délután, egy közeli strand vízi mentői vették észre, hogy a part felé sodródik. Intenzív légi és vízi mentés kezdődött.

Három órával később, a Birbie-szigettől 2,5 kilométerre akadtak rá egy 64 éves férfira, aki majdnem két kilométert úszott a világítótoronyig. Felmászott a létráján és a tetejéről integetett segítségért. Miután kimentették, David Simpson, aki tapasztalt hajós, a Channel Nine egyik műsorában elmondta, akkor zuhant a vízbe, amikor egy erős hullám lökte meg a hajó oldalát. Nagyjából 2,5–3 métert esett.

Két helikopterrel és hat-hét hajóval indultak a keresésére. A mooloolabai parti őrség vezetője szerint szerencsétlen helyen esett vízbe a férfi, mert a Birbie-sziget partján senki sem volt. „Szerencse, hogy el tudott úszni a toronyig és fel tudott rá mászni – emelte ki Ian Hunt. – Nehéz perceket élt át, miközben a mentésre várt. Két hajó is elment mellette, amíg a vízben úszott, anélkül, hogy észrevették volna. A toronyból integetve sem látták meg a hajósok, az egyik helikopterről sikerült végül megpillantani” – mesélte. (MTI)