Harry herceg az ukrán csapatot köszöntötte az Invictus játékok nyitóünnepségén

Harry herceg az ukrán csapatot köszöntötte az Invictus játékok nyitóünnepségén

Harry herceg az Invictus játékok megnyitóján (Fotó: Invictus Games)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harry sussexi herceg tegnap megnyitotta Hágában az általa alapított Invictus játékokat, amit az elmúlt két évben a covidpandémia miatt nem tudtak megrendezni. Az Invictus játékokon sebesült katonák és veteránok versengenek különböző sportágakban a világ számos országából. 

Harry herceg a megnyitóbeszédében külön kiemelte a jelen lévő ukrán csapatot, akik az országukat ért orosz agresszió dacára is megérkeztek a játékokra. Harry kiemelte, hogy a világ egyesült, és Ukrajna mellett áll.

„A bátorságotokat, hogy úgy döntöttetek, hogy eljöttök, és ma este itt vagytok, nem lehet eléggé kiemelni. tegnap este elmondtátok nekem, hogy nemcsak azért döntöttetek a részvétel mellett, minden körülmény ellenére, hogy megmutassátok az erőtöket, hanem hogy elmondhassátok az igazat is. Az igazságot arról, hogy mi történik az országotokban. Tudjátok, hogy mellettetek állunk. A világ együttesen mellettetek áll. de ti mégis többet érdemeltek. Remélem, hogy ez az esemény megteremti ennek lehetőségét, és mi, globális közösségként, még inkább ki tudunk állni értetek” – mondta Harry herceg.

Az ukrán sportolók a háború ellenére is kiállnak minden sporteseményen, ahol csak ez megvalósítható, miközben az orosz sportolókat minden eseményről kitiltották. A FIFA bejelentette, hogy Ukrajna június 1-én fog játszani Skóciával a labdarúgó-világbajnokság selejtező rájátszásában, a győztes pedig Walesszel csap össze négy nappal később a rájátszás döntőjében.