Hat doboznyi pénzt találtak egy üres kamionban – videóval

Hat doboznyi pénzt találtak egy üres kamionban – videóval

Fotó: moldáv rendőrség

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csaknem 1,6 millió eurót (564 millió forintot) találtak a moldáv vámosok egy kamion vezetőfülkéjében húsz és ötven eurós bankjegyekben. A hat doboznyi pénzt Romániából küldték, és észrevétlenül ment át a határ román oldalán – a G4media.ro azt írja, az albitai határátkelőhely a cigarettacsempészek kedvenc átjárója, és becslések szerint évente százmillió eurótól egy milliárdig terjedő értékben visznek be ott cigarettát az unióba.

Moldáv sajtóértesülések szerint egy korábbi szállítmány árát küldhették vissza a bandának a kamionsofőrrel. A tehergépkocsi egyébként üresen ment, a dobozokat a sofőr hálóhelyén, a vezetőfülkében találták meg a vámosok. A kamion moldáv rendszámú, a sofőr pedig kettős, román és moldáv állampolgár. 

https://youtu.be/8e0SlZyRrKU

A fogás még szombat reggel történt, de csak szerdán hozták nyilvánosságra – ha a román hatóságok éberebbek lettek volna, akkor a pénz a román költségvetést gazdagítaná.