Hszi Csin-ping: Kína kész együttműködni az Egyesült Államokkal

Hszi Csin-ping: Kína kész együttműködni az Egyesült Államokkal

A Hszinhua hírügynökség által közreadott képen Hszi Csin-ping kínai elnök videokonferencia keretében tárgyal a koronavírus-járvány okozta válság kezeléséről a G20 csoportot alkotó országok állam- és kormányfőivel Pekingben 2020. március 26-án (Fotó: MTI/EPA/Hszinhua)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hszi Csin-ping kínai elnök megerősítette, hogy Kína kész együttműködni az Egyesült Államokkal a nézeteltérések kezelésének és a globális kihívások megválaszolásának érdekében.

„Az, hogy az Egyesült Államok és Kína meg tudja-e teremteni a helyes módját annak, hogy együtt tudjanak működni, döntő fontosságú lenne a világ számára” – húzta alá Hszi az amerikai-kínai kapcsolatokkal foglalkozó közös testület New York-i éves vacsorájára küldött levelében, amelyet a kínai állami média idézett szerdán.

„A kölcsönös tisztelet, a békés együttélés és a mindenki számára előnyös együttműködés hármas alapelve alapján Kína kész együtt dolgozni az amerikai féllel (...) a globális kihívások kezelése, az egymás fejlődéséhez való hozzájárulás és a közös jólét előmozdítása érdekében, hogy az mindkét ország és az egész világ számára előnyökkel járjon” – írta az elnök.

Vang Ji kínai külügyminiszter a héten Washingtonban tárgyal, előzetes pekingi értesülések szerint egy esetleges kínai-amerikai csúcstalálkozó is szóba kerül.

(MTI)