Juncker: Húsvét után minden álhírre visszavágunk!

Juncker: Húsvét után minden álhírre visszavágunk!

Soros György és Jean-Claude Juncker a kormány plakátján (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kőkemény fellépést ígér Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az álhírek (fake news) ellen. Ahogy arról az MTI is beszámolt, a kereszténydemokrata, néppárti luxemburgi politikus a Berliner Morgenpost című német lap hírportáljának adott interjújában elmondta, hogy az EP-választás kampányának időszakában személyesen is fellép az Európai Uniót (EU) vagy a közösség javaslattevő és végrehajtó intézményét, az általa vezetett brüsszeli testületet érintő alaptalan híresztelésekkel, negatív és hazug kampányokkal szemben.

„Muszáj reagálnunk, ha egyes kormányok olyan állításokat

tesznek az EU-ról vagy a bizottságról, amelyek nem felelnek meg a

valóságnak" - mondta Jean-Claude Juncker, elég egyértelműen utalva ezzel a

magyar kormányra és az unióellenes kampányaira. – „Mostantól személyesen is

részt veszek ebben az elkövetkezendő hetekben. Húsvét után minden álhírre

visszavágunk!”

Kifejtette, hogy bizonyos EU-tagállamok kormányainak részéről is tapasztalható igyekezet az EP-választás befolyásolását célzó manipulációra. Nemcsak Oroszország, hanem EU-s tagországok is megpróbálják fake news révén terelgetni a választói akaratot egy bizonyos irányba, és Juncker szerint erre a legjobb példa Orbán Viktor és kormánya. „A magyar miniszterelnök azt állítja, hogy engem terhel a felelősség a brexitért, valamint azt állítja, hogy én vagyok a hibás Európa kelet-nyugati megosztottságáért. Pedig meggyőző bizonyítékok szólnak mindkettő híresztelésnek az ellenkezőjéről, hiszen a bizottság mindent megtett az árkoknak a betemetéséért” - mondta Jean-Claude Juncker.