Kabaré a román focibajnokságban

Kabaré a román focibajnokságban

Fotó: Unsplash/Sandro Schuh

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alaposan megszívatták a bukaresti egészségügyisek a bajnokesélyes kolozsvári labdarúgócsapatot. A CFR teljes kerete július közepén Bukarestbe utazott egy, a bajnokság szempontjából sorsdöntő mérkőzésre a volt Steaua, jelenlegi nevén FCSB ellen. A meccs előtt koronavírus-teszten estek át (a bukaresti Regina Maria kórház szakemberei végezték), és ennek eredménye tíz játékos esetében pozitív lett, így újra mindenkit megnéztek, a technikai stábot is beleértve.

Ugyanabban a kórházban készült az új teszt is, és másodjára már tizenhat embernek lett pozitív mintája. A meccset elhalasztották, a csapat hazatért Kolozsvárra, ahol mindenkit újrateszteltek kétszer is (az egyiket a fertőző betegségekre szakosodott kórházban, a másikat a megyei klinikán végezték), és mind a tizenhat ember mindkét tesztje negatív lett! A csapat vezetősége most a Mediafax értesülése szerint úgy döntött, hogy beperlik a bukaresti egészségügyi intézményt, mert a hibás tesztek eredményeként több százezer eurós káruk keletkezett.

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR jelenleg a román első osztályú bajnokság második helyén áll négy ponttal lemaradva, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszva.