Karanténba zárt vendégmunkások és helyiek csaptak össze Nápolynál, kivezényelték a katonaságot

Karanténba zárt vendégmunkások és helyiek csaptak össze Nápolynál, kivezényelték a katonaságot

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nápolytól 45 kilométerre fekvő Mondragone városába kivezényelték a katonaságot, miután a helyiek összetűzésbe kerültek a településen lakó vendégmunkásokkal – írta a The Guardian.

A hatóságok még hétfőn jelentették, hogy a város főként bolgár idénymunkások által illegálisan elfoglalt épületekeiben eddig több mint hatvan ember koronavírus-tesztje lett pozitív. Emiatt mindenkit karantén alá helyeztek, és figyelmeztettek, hogy a szigorú intézkedést akár az egész településre is kiterjeszthetik.

Ez a helyieknek sem tetszett, de a vendégmunkások sem követték a hatóság utasításait, a híradások szerint előbb folyamatosan kiszökdöstek a karanténból, majd nagyobb csoportokban demonstrálni kezdtek a városban, diszkriminációnak, rasszizmusnak nevezve a karantént. A helyiek válaszul összegyűltek, és tömegesen vonultak az épületekhez azt skandálva, hogy a város az övék. Az eleinte verbális inzultus erőszakba torkollt, így a katonaság barikádokat épített, hogy megakadályozzák az összecsapást.

Az illegálisan elfoglalt tömbökben összesen legalább félezer bolgár vendégmunkás zsúfolódott össze. Körülményeik tovább súlyosbítják a helyzetet, hiszen a megfelelő távolságtartásra esélyük sincs. A hatóságok szerint minden érintettet teszteltek, ahogy az épületek környékén lakókat is.