Kibertámadás érte a montenegrói kormányzati szervereket

Kibertámadás érte a montenegrói kormányzati szervereket

Dritan Abazovic montenegrói miniszterelnök a kormányáról tartott bizalmi szavazáson a pdgoricai parlamentben 2022. augusztus 19-én. Abazovic kormánya megbukott, mivel a szavazáson a 81 képviselő közül 50 támogatta a kabinet ellen beadott bizalmatlansági indítványt. (MTI/AP/Risto Bozovic)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kibertámadás érte a montenegrói kormány és az állami szervek szervereit – közölte a podgoricai kormány hétfőn. A tájékoztatás szerint ez az ország történetének eddigi legkifinomultabb és legösszetettebb internetes támadása, és egyelőre nem tudni, mekkora kárt okoztak a hackerek.

A kormány közleménye szerint időben észrevették a támadást, ezért a kulcsfontosságú rendszereket meg tudták védeni, illetve le tudták választani a megtámadott rendszerről. Az állampolgárok most már ismét biztonságosan tudják használni a kormányzati oldalakat – közölte az ország vezetése. Egy időre a kormány honlapja is leállt, ám azt a megfelelő intézkedések után újra tudták indítani.

 

A kibertámadást két nappal azt követően követték el, hogy megbukott a Dritan Abazovic vezette kormány. Februárban, amikor Zdravko Krivokapic kormánya bukott meg a parlamenti bizalmi szavazáson, szintén komoly hackertámadás érte a kormányzati szervereket.

(MTI)