Kirúgták a rendőröket, akik Ocasio-Cortez lelövéséről értekeztek

Kirúgták a rendőröket, akik Ocasio-Cortez lelövéséről értekeztek

Alexandria Ocasio-Cortez (Fotó: Wikipedia, nrkbeta)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elbocsátották állásából azt a két louisianai rendőrt, akik a Facebookon értekeztek Alexandria Ocasio-Cortez lelövéséről – közölte a BBC. Charles Rispoli vetette fel egy hozzászólásában, hogy a kongresszusi képviselő „megérne egy golyót”, amit aztán társa, Angelo Varisco nem sokkal később egyetértőleg lájkolt is.

A gretnai rendőr ráadásul egy álhírnek dőlt be, amikor Ocasio-Cortez meggyilkolását kívánatosnak nevezte. Egy szatirikus cikkeket közlő oldalon olvasta ugyanis, hogy a képviselőnő szerint az amerikai katonák túl vannak fizetve. „Ez a gonosz idióta megérne egy töltényt… És nem arra a fajtára gondolok, amihez hozzászokott” – jegyezte meg Rispoli. Ezzel vélhetőleg arra utalva, hogy a 29 éves képviselőnő pincérként dolgozott, mielőtt átnyergelt a politika világába.

Arthur Lawson gretnai rendőrfőnök bejelentése szerint Rispolit és társát is elbocsátották. „Szakmájukhoz méltatlannak bizonyultak, amikor egy kongresszusi képviselővel szembeni erőszakos cselekményre utalgattak” – mondta.

„Küldd őket vissza" - Ez Trump nagy terve? | Magyar Hang

Nemrég egyébként Donald Trump amerikai elnök okozott botrányt azon posztjaival, melyekben Ocasio-Cortezt, valamint Rashida Tlaibot, Ilhan Omart és Ayanna Pressleyt támadta be. Mint közölte, a képviselők olyan országokból érkeztek, melyek kormányzata totális katasztrófát jelent, és inkább vissza kellene menniük oda. „Egyszerűen csak egy meggondolatlan rasszistával van dolgunk, akinek a pártja a földön kúszik, hogy elnézést kérjen az előítéletességéért” – reagált a szocialista Ocasio-Cortez.