Lelőttek három rendőrt Franciaországban

Lelőttek három rendőrt Franciaországban

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Három rendőrt lelőttek, egy negyedik társuk pedig megsebesült Franciaország középső részén, Puy-de-Dome megyében kedden éjjel. A hírt elsőként az AFP közölte egy rövid Twitter bejegyzésében. Az elkövető a legfrisebb hírek szerint életét vesztette.

Az Reuters híre szerint a rendőröket családon belüli erőszak miatt riasztották és a mikor a házhoz érkeztek, a 48 éves férfi tüzet nyitott. Megölt és megsebesített egy-egy egyenruhást, majd a helyzetre reagáló rendőrök közül további két társukat is agyonlőtte. A nő a tetőre menekült, ahonnan sikerült biztonságban kimenekíteniük. Az elkövető korábban gyermekelhelyezési ügyek kapcsán már a hatóságok látókörébe került.

A Le Figaro közben arról ír, hogy a lövöldöző a házát is felgyújtotta. A helyszínen vannak tűzoltók, illetve a francia különleges kommandó, a GIGN tagjai is. Vizsgálták, hogy a férfinek sikerült-e elmenekülni vagy a leégett ház romjai közé szorult, de a legfrisebb hírügynökségi értesülések szerint a feltételezett elkövető meghalt.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a három rendőr 31, 37 és 45 éves volt. Negyedik társuknak nincsenek életveszélyes sérülései. Emanuel Macron francia elnök hősként méltatta az áldozatokat Twitter-üzenetében.  – A biztonsági erők az életüket kockáztatva cselekednek, hogy megvédjenek minket  – írta.