Magára vállalta egy könyvesbolt bérleti díját, így segít a koronakrízis idején egy müncheni nő

Magára vállalta egy könyvesbolt bérleti díját, így segít a koronakrízis idején egy müncheni nő

Fotó: Unsplash/Jessica Ruscello

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magára vállalta egy koronavírus miatt nehéz helyzetbe került könyvesbolt egy havi bérleti díjának kifizetését egy müncheni nő. Egy honlapot is létrehozott, ahol mások is jelentkezhetnek, ha anyagi problémákkal küzdő kis üzleteknek segítenének.

A müncheni gimnáziumi tanárnő, Ulrike Pauli elmondása szerint nem tartozik a különösebben gazdag emberek közé, de mivel a tavaszi szünetben úgysem tudott elutazni, úgy gondolta, a felszabaduló pénzt akár úgy is elköltheti, hogy segít egy helyi vállalkozást.

Mivel tudta, hogy a kisebb üzleteket különösen sújtja a válság, felhívott egy könyvesboltot, ahol egyébként is szokott vásárolni, és megkérdezte, kifizethetné-e esetleg az üzlet bérleti díját egy hónapra – erről a Süddeutsche Zeitung német napilap számolt be.

Ulrike Paulit elmondása szerint nem vágta földhöz anyagilag az egyhavi bérleti díj kifizetése, de mivel München gazdag város, ahol számos, nála sokkal tehetősebb ember él, készített egy honlapot is, amely összehozza a potenciális támogatókat és a bajba került vállalkozásokat – ha nem is egy egész havi bérleti díjjal, akkor akár kevesebbel is lehet segíteni az üzleteknek. Olyan kezdeményezések is léteznek már, hogy a támogatók utalványokat vesznek a vállalkozásoktól, amelyeket csak később vásárolnak majd le.

Pauli találkozott már kritikus véleményekkel is, például felvetődött, hogy tényleg csak azok fognak-e jelentkezni, akiknek szükségük van a támogatásra, vagy esetleg lesznek olyanok, akik kihasználják a helyzetet. A tanárnő viszont bízik az érintettek becsületességében és reméli, hogy ha nincs támogatásra szükségük, egyszerűen nem fognak jelentkezni. Szerinte mindenképpen jó lenne, ha a polgárok is kigondolnának módszereket arra, hogyan segítsenek, és nem hagynának mindent az államra.