Meghalt egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

Meghalt egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

Fotó: Unsplash/Prateek Gautam

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy 13 éves magyar fiú kirándulás közben a Bondhuselva folyóba zuhant és meghalt kedden délután Norvégiában, írta meg a norvég VG, a hírt a Telex vette észre.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a család hétfő délelőtt a Bondhuselva folyónál kirándult, a gyerek pedig le akarta fényképezni a tájat, ezért kilépett az ösvény és a folyó közötti sziklára, ahol megcsúszott és a mélybe zuhant. A norvég rendőrséghez hétfőn 11:36-kor futott be az első bejelentés a tragédiáról. A rendőrség közlése szerint a víz azonnal magával ragadta, és egy darabon sodorta lefelé, mielőtt végleg a víz alá került.

A VG értesülései szerint a mentőcsapatok 13:50 körül emelték ki a fiút a vízből. Elmondásuk szerint a gyerek egyik lába egy szikla alá szorult, ami nehezítette a mentést. A fiút ezután kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A szerencsétlenség körülményeinek vizsgálata folyamatban van. Három szemtanúja lehetett a tragédiának, de még nem tudni, hogy rögzítették-e az eseményeket mobiltelefonjukon. A lap úgy tudja, a fiú szüleit még nem hallgatták ki, kórházban ápolják őket. A tragikus eseménnyel kapcsolatban a Telex megkereste az oslói Magyar Nagykövetséget, amint válaszolnak, frissítik cikküket.

Címkék: Norvégia, baleset, folyó