Nem igazán érdekli a magyarokat a katari foci-vb

Nem igazán érdekli a magyarokat a katari foci-vb

Katari foci vb (Fotó: Rhett Lewis / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harmincnégy országban vizsgálta meg az Ipsos a közelgő futball-világbajnokság globális fogadtatását – jelezték közleményükben hétfőn. Mint írták, Ázsiában, Dél-Amerikában és a Közel-Keleten kimondottan nagy figyelemmel követik a közelgő futball-világbajnokságot, míg Magyarországon csak a megkérdezettek 28 százaléka tervezi követni a bajnokságot. A tornán résztvevő országok közül Kanadában, Hollandiában és Belgiumban sincs nagy lelkesedés a polgárok körében a világversennyel kapcsolatban.

A felmérés szerint a legtöbben tévén keresztül fogják követni a bajnokság eseményeit, a válaszadók 41 százaláka fogja a képernyőn figyelni a mérkőzéseket. A kutatás szerint csak a legelhivatottabb rajongók terveznek szabadnapot kivenni mérkőzések miatt.

Bár az olaszok sem kerültek be a tornára, az olasz polgárok várhatóan kétszer akkora arányban fogják követni az eseményt, mint a magyarok. A világ polgárainak több mint a fele tervezi követni a mérkőzéseket, a kérdezettek Brazíliát gondolják a legesélyesebb bajnokjelöltnek. Az egyes országok focirajongói közül az argentinok bíznak a leginkább a csapatuk győzelmében.