Nyomkövetőt kapnak a karantént megszegők Dél-Koreában

Nyomkövetőt kapnak a karantént megszegők Dél-Koreában

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője mutatja a 2013. május 15-én rendszerbe állított 3M gyártmányú elektronikus nyomkövető az ORFK Teve utcai székházában tartott bemutatón 2013. június 6-án. MTI Fotó: Kovács Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karperecet tesznek Dél-Koreában azokra, akik a karantént megszegve elhagyják lakhelyüket - számolt be róla az Euronews. A karkötő egy mobil-alkalmazás segítségével követi nyomon a szabálysértő mozgását.

A szöuli kormány már korábban applikációt vezetett be a karanténba helyezettek ellenőrzésére, mivel sokan megszegik azt.

A délkelet-ázsiai országban pénteken 30 újabb koronavírusos fertőzéses embert regisztráltak, ez hárommal többet az előző naphoz képest. Dél-Koreában jelenleg 10 480 az igazolt fertőzöttek száma, 211-en haltak meg.

A statisztika az új fertőzések számának csökkenését mutatja, a napi megbetegedések száma már jócskán 50 alatt van, a február végi több mint 900-hoz képest, de a hatóságokban még mindig aggodalmat keltenek a megmaradt járványgócok és a külföldről hazatértek körében kimutatott fertőzések.

Szintén aggodalomra ad okot, hogy a járványügyi hatóság szerint 91 olyan embernél mutatták ki a fertőzést, akik már felépültek a betegségből. Tesztekkel tervezik kideríteni, hogy a Covid-19-ből felgyógyult emberek szervezetében jelen vannak-e az antitestek, és a szóban forgó személyek továbbra is fertőznek-e vagy sem.