Orbán Viktor Steve Bannonnal is találkozott a washingtoni magyar nagykövetségen

Orbán Viktor Steve Bannonnal is találkozott a washingtoni magyar nagykövetségen

Steve Bannon, Donald Trump korábbi elnöki főtanácsadója és Orbán Viktor miniszterelnök 2024. március 7-én. (Fotó: Kovács Zoltán Twitter-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai-magyar kapcsolatok jövője címmel tartott panelbeszélgetést csütörtökön a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage (Örökség) alapítvány, a vendég ezúttal Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktorral Kevin Roberts, a Heritage elnöke beszélgetett, a közönség soraiban amerikai jobboldali politikusok, elemzők, közéleti személyiségek foglaltak helyet. A programot Vivek Ramaswamy amerikai konzervatív politikus, kommentátor, korábbi republikánus elnökjelölt vezette fel, aki azt mondta: a világnak szüksége van egy mozgalomra, ami az igazságért, a hagyományokért, a családokért, az emberekért küzd. Havasi szerint a zárt körű panelbeszélgetésen Orbán a magyar kormány család- és gazdaságpolitikai sikereiről és kihívásairól beszélt, valamint az ukrajnai háborúról, az amerikai–magyar kapcsolatokról, Trump elnökről és politikai hitvallásáról kérdezték.  

A program után a miniszterelnök a washingtoni magyar nagykövetségen megbeszélést folytatott Steve Bannon amerikai médiaszemélyiséggel, politikai stratégával, Donald Trump korábbi elnök tanácsadójával. Steve Bannon ellen a Kongresszus megsértése miatt emeltek vádat, mert megtagadta a tanúvallomást a 2021. január 6-i capitoliumi zavargások után, amelyeknek szervezője volt. Emiatt 2022 októberében négy hónap börtönbüntetésre és 6500 dolláros pénzbüntetésre ítélték. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár X-bejegyzéséhez egy, találkozón készült képet is csatolt, és azt írta: „A találkozó kiemelte a Magyarország és az Egyesült Államok közötti konzervatív párbeszéd és együttműködés erősítésére irányuló folyamatos erőfeszítéseket.”