Öt nap alatt a harmadik Orbán-Scholz találkozó lesz pénteken

Öt nap alatt a harmadik Orbán-Scholz találkozó lesz pénteken

Olaf Scholz német kancellár az Európai Unió nem hivatalos csúcstalálkozójára érkezik Brüsszelbe 2024. június 17-én. (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyal Olaf Scholz német kancellárral – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. Orbán szerda délután még a Németország–Magyarország Eb-meccsen vett részt Stuttgartban, a stadionban Olaf Scholz is jelen volt, sőt, ott ült a magyar kormányfő közelében. A miniszterelnök innen utazott csütörtökön Berlinbe, hogy másnap ott tárgyaljon a német kormányfővel. Scholz és Orbán így öt nap alatt harmadszor találkoznak, hiszen mindketten ott voltak a hétfői, Brüsszelben tartott EU-csúcson is.

A berlini kétoldalú tárgyalásokon a hivatalos közlés szerint a júliusban kezdődő, féléves magyar EU-elnökséggel kapcsolatos terveket és programokat tekintik át.