Pápai kitüntetést kapott a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi vezetője

Pápai kitüntetést kapott a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi vezetője

Pápai kitüntetést kapott a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi vezetője, Solymári Dániel 2023. március 17-én Budapesten, a Prímási Palotában. (Fotó: Kovács Bence/Magyar Máltai Szeretetszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Apostoli Szentszék legrégebbi, világi személyeknek adható kitüntetését adományozta Ferenc pápa Solymári Dánielnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőjének.

A Szent Szilveszter Rend kitüntetéssel Solymári Dánielnek a Szentatya és a Szentszék nemzetközi kapcsolatainak érdekében végzett kiemelkedő munkáját, elsősorban a nemzetközi segélyezés és a humanitárius diplomácia terén elért eredményeit ismerte el Ferenc pápa.

A Szent Szilveszter Rend – mint pápai rendjel – a legritkábban adományozott kitüntetések közé tartozik, az 1945 óta rendelkezésre álló iratok tanúsága szerint kevesebb mint tíz magyar ember részesült ilyen elismerésben, közülük a negyven éves Solymári Dániel a legfiatalabb. A március 17-én átadott pápai kitüntetést Ferenc pápa közelgő magyarországi apostoli útjának előkészítésre időzítették.

A kitüntetést Ferenc pápa nevében Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, valamint Youssef Absi szíriai melkita görögkatolikus pátriárka adta át március 17-én Budapesten, a Prímási Palotában.

Solymári Dániel a szíriai földrengést követően segített a túlélőknek. Akkor többek között a következőket mondta lapunknak: „Aki ebben a munkában részt vesz, attól elvárás, hogy képes legyen ezt a megterhelést külső segítség nélkül kezelni.”