Robbanás volt egy szlovéniai vegyi gyárban

Robbanás volt egy szlovéniai vegyi gyárban

Robbanás egy szlovéniai vegyi üzemben. (Fotó: Utrip Vaše Občine Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök reggel robbanás rázta meg Dél-Szlovéniában, Kocevje városában a Melamin elnevezésű vegyi üzemet. A beszámolók szerint a robbanás olyan erős volt, hogy a szomszédos épületekben is érezték a detonáció erejét. A szlovén Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a jelenlegi adatok szerint több mint 20 ember megsérült, öten súlyos égési sérüléseket szenvedtek, nem hivatalos értesülések szerint vannak olyan gyári dolgozók, akiket egyelőre nem találnak. A két legsúlyosabb sérültet helikopterrel vitték kórházba.

A robbanás oka egyelőre nem tisztázott, egyes, hivatalosan még meg nem erősített információk szerint egy kazán robbanhatott fel. A gyár fölött sűrű füst gomolyog.  A rendőrség arra kérte a helyi lakosságot, hogy ne menjenek a szabadba, illetve csukják be az ablakot. A tűzoltóság és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. 

„Rendkívüli helyzet állt elő, tanácskozik a válságstáb” – nyilatkozta Vladimir Prebilic, Kocevje polgármestere az N1 szlovén kereskedelmi televíziónak.