Romániába szökött négy ukrán, egyikük halálra fagyott

Romániába szökött négy ukrán, egyikük halálra fagyott

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy ukrán állampolgár szökött át a Máramarosi-havasokon Romániába, az időjárási körülmények miatt viszont egyikük halálra fagyott. A máramarosszigeti határrendészet jelentéséről az Agerpres hírügynökség számolt be, ezt az MTI szemlézte.

Szerda reggel menekült az országba a csoport, volt köztük egy 30 és 32 éves férfi, illetve egy nő is. Viszont eltévedtek a hegyekben, ráadásul az elmúlt napokban jelentős mennyiségű hó is hullott ott. Szerda este riasztották a hegyimentőket, hogy induljanak a keresésükre.

Csütörtök hajnalban találtak rájuk, egyikük már a kihűlés állapotában volt. Nem messze a határtól, 1400 méteres magasságban, nehezen megközelíthető helyen bukkantak rájuk. A hegyimentőcsapat vezetője, Dan Benga szerint a kihűlt személyt próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A három másik ukrán állampolgár is kórházba került.

A hegyimentők tájékoztattak arról is, hogy a Máramarosi-havasokban olykor hatvan-nyolcvan centiméter is lehet a hóréteg vastagsága.