Videón is megmutatta Novák Katalin, milyen volt a kijevi útja

Videón is megmutatta Novák Katalin, milyen volt a kijevi útja

Képkocka Novák Katalin köztársasági elnök kijevi látogatásáról feltett Facebook-videójából (Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy rövid, alig egyperces videót is közzétett Facebook-oldalán a köztársasági elnök szombati ukrajnai látogatásáról. Ebben Novák Katalin azt mutatta meg, milyen volt a Volodimir Zelenszkijnél tett kijevi látogatása. A magyar államfő – aki korábban képeket is adott ki a látogatásáról – a videóhoz csak a már korábban is mondott: „Ahol baj van, ott segítünk.…” szöveget írta.

Ahogy arról lapunk is beszámolt: a két államfő kijevi megbeszélését követő közös sajtótájékoztatón Novák arról beszélt, hogy a feleknek vissza kellene ülniük a tárgyalóasztalhoz és egy igazságos békét kötniük. A magyar köztársasági elnök ugyanakkor azt nem fejtette ki, hogy a jelenlegi helyzetben szerinte mi számítana „igazságosnak”.

Novák ukrajnai útja nem volt túl népszerű a Fidesz választói körében, a mérsékeltebb hangok szerint is kár volt odamenni, a radikálisabb megközelítések a puszta látogatást is hazaárulásnak minősítették.