Ilyen is történhet: Romániában elloptak egy betonhidat

Ilyen is történhet: Romániában elloptak egy betonhidat

Egy ellopott híd hűlt helyét mutatja be a New Bucovina portál tudósítója (Képkocka a New Bucovina videójából)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy éjszaka alatt elloptak egy ideiglenes betonhidat a Suceava megyei Luncușoara határában – számolt be róla román források alapján a Transtelex. Az ideiglenes híd 2,5 méter hosszú betoncsövekből állt, amelyeket két sorban pakoltak egymásra, egyenként 6-6 darabot. Az építményt földdel és kaviccsal borították, hogy könnyebben közlekedhessenek rajta az autók. Erre addig lett volna szükség, amíg elkészül az EU-s finanszírozásból épülő közúti (DJ208A) híd.

A kivitelező cég állítása szerint a csöveket olyan kotrógéppel lopták el, amelyek oldalán az ő logójuk szerepelt, hogy ne keltsenek nagy feltűnést. Nappal a földet hordták el, majd éjszaka jöttek, és elvitték a csöveket is. Később a csöveket egy közeli udvaron találták meg, de a ház tulajdonosa épp nem volt otthon. A Transindex cikkéhez a New Bucovina nevű portál videóját is csatolta, amelyet mi is megosztunk: