Sanchez újragondolná a kínai e-autókra kivetett vámot

Sanchez újragondolná a kínai e-autókra kivetett vámot

(Forrás: China Radio International)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az uniós tagállamoknak és a Bizottságnak újra kell gondolnia a kínai elektromos autókra tervezett kiegészítő vámokat, mivel nincs szükségünk egy újabb háborúra, ebben az esetben kereskedelmi háborúra. Hidakat kell építenünk az EU és Kína között – jelentette ki Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Kínában, ahol találkozott Hszi Csin-ping elnökkel is. 

Az Euronews nyomán a 444.hu azt írja, hogy az Európai Bizottság hónapokig tartó vizsgálat után megállapította, hogy az elektromos autók piacán az erőteljes kínai dömping fenntarthatatlan gazdasági veszteségeknek teheti ki az európai autóipari versenytársakat. Ezért Brüsszel 7,8 százaléktól 35,3 százalékig terjedő kiegészítő vámokat javasolt, amelyek a meglévő 10 százalékos vámtételen felül járnának a kínai elektromosjármű-gyártóknak. A törvényhozók szerint ez az intézkedés tisztességesebb versenyt biztosítana a piacon.

Spanyolországnak érdekében állhat az elektromos autókat terhelő extra vám enyhítése, mivel Kína válaszul büntetővámokat vethet ki az Európából érkező sertéshús termékre, ami Spanyolország számára igen értékes ágazat.