Támadás érte a Mol pakisztáni olajkútját

Támadás érte a Mol pakisztáni olajkútját

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. céglogója az egyik fővárosi üzemanyagtöltő állomásnál a zuglói Róna utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Fegyveres támadás érte a Mol pakisztáni olajkútját kedd hajnalban, írta a Reuters alapján a Hvg.hu. A támadás a társaság Hajber-Pahtunhva tartománybeli létesítményét érte, mely az afgán határ közelében áll. 50 fegyveres támadta meg a kutat.

A támadókkal a Mol biztonsági szolgálata vette fel a harcot. A helyi rendőrség közlése szerint a tűzharc közel két óra hosszat tartott. A Mol komplexumának védői közül legalább hatan meghaltak. A Hvg.hu molos forrásai szerint egyik áldozat sem volt Mol-alkalmazott. A támadást egyelőre egyik terrorszervezet sem vállalta fel.

A Mol a hírek megjelenése után közleményben reagált. „Támadás érte a biztonsági erőket a Mol által üzemeltetett TAL Block-ban található 2 kút közelében, Pakisztánban. A támadás helyszínén Mol alkalmazott nem volt jelen, a területet őrző biztonsági erők (pakisztáni katonák és szerződéses biztonsági őrök) 6 tagja életét vesztette. A kutak termelését távoli eléréssel ideiglenesen leállítottuk és biztonsági üzemmódba helyeztük őket, ameddig a helyszíni hatósági vizsgálat befejeződik. A támadás az üzemi területtől távol történt, a termelés a többi kúton zavartalanul folyik. Az incidens nem befolyásolja a Mol pakisztáni termelését” – írták.

Címkék: Pakisztán, Mol