Tizenegyezer orosz halottról, több száz kilőtt páncélosról beszélnek az ukránok

Tizenegyezer orosz halottról, több száz kilőtt páncélosról beszélnek az ukránok

Gyalogosok kiégett járművek roncsai mellett egy ellenőrzőponton a Kijev szomszédságában lévő Brovariban március 1-jén (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenegyezer orosz halottról számolt be az ukrán védelmi hírszerzés: az ügynökség Twitter-oldalán rendszeresen közzéteszi az ukrán erők számára kedvező hadieredményeket, igaz, az elesett orosz katonák számát ők is csak valószínűsítik.

Az összegzés szerint az ukrán hadsereg többek között 46 orosz harci repülőgépet, 68 katonai helikoptert, 290 tankot, 999 páncélozott személy- és csapatszállító járművet, három hajót pusztított el, és több tucatnyi rakétavetőt, légvédelmi egységet is megsemmisítettek.

Az adatok hitelességét ugyanakkor nem lehet ellenőrizni, saját veszteségeikről pedig nem vagy csak szűkszavúan számolnak be a hadviselő felek. Az orosz haderő a múlt héten mintegy 500 halálos áldozatot ismert el a saját oldalán.