Trumpot „ki fogják füstölni” a Fehér Házból

Trumpot „ki fogják füstölni” a Fehér Házból

Donald Trump amerikai elnök nyilatkozik a washingtoni Fehér Ház déli kertjében (Fotó: MTI/EPA/CNP POOL/Stefani Reynolds)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donald Trump amerikai elnököt „ki fogják füstölni” a Fehér Házból – jelentette ki Nancy Pelosi demokrata párti házelnök hétfőn újságíróknak, válaszul az elnök egyik vasárnapi interjújára.

A Fox televízió vasárnap több témakört átfogó interjút sugárzott Trumppal, aki arra a felvetésre, hogy előfordulhat-e, hogy nem fogadja el az esetleges választási vereséget, úgy fogalmazott: „majd meglátjuk, most nem mondok sem igent, sem nemet”. Szavait néhány demokrata párti politikus és a liberális sajtó egy része úgy értelmezte, hogy esetleges választási veresége esetén Trump nem lenne hajlandó átadni a hatalmat.

Pelosi házelnök a demokratákhoz közel álló MSNBC televíziónak hétfőn adott interjújában reagált az elnök szavaira. „Van egy folyamat, s annak semmi köze ahhoz, hogy a Fehér Ház egy bizonyos lakója úgy érzi, nem kell kivonulnia onnan, de akkor ki kell füstölni őt onnan, mert az elnökség az elnökség” – fogalmazott a házelnök.

Pelosi azt hangoztatta, hogy Trump „akár tud már róla, akár nem, el fogja hagyni” a Fehér Házat. Közölte: „az, hogy esetleg nem akar kivonulni a Fehér Házból, még nem jelenti azt, hogy ne tartanánk meg az Egyesült Államok jogszerűen megválasztott elnökének beiktatási ünnepségét”.

Megszólalt Joe Bidennek, a demokraták várható elnökjelöltjének szóvivője is. Andrew Bates úgy fogalmazott: „ezt a választást az amerikai nép dönti majd el. S az Egyesült Államok kormányzata teljes mértékben képes arra, hogy kivezesse a Fehér Házból a jogosulatlanul ott tartózkodókat.”

(MTI)