Tüntettek a német vágóhídnál, ahol koronavírus-gócpont alakult ki

Tüntettek a német vágóhídnál, ahol koronavírus-gócpont alakult ki

A német hadsereg és a Vöröskereszt munkatársai készülnek a Tönnies húsüzem dolgozóinak koronavírus-tesztjeire (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Németországban aktivisták tiltakoztak szombaton a Tönnies húsipari vállalat egyik koronavírus által érintett vágóhídnál – közölte az MTI. A tüntetők a munkakörülmények javításáért és az állatok kizsákmányolása ellen tüntettek. 

Az észak-rajna-vesztfáliai Rheda-Wiedenrückben található létesítménynél falragaszokat helyeztek el, amelyeken azt követelték, hogy „ideje véget vetni az emberek és az állatok kizsákmányolásának”. „Állítsák le a húsipart!” – hirdette az a transzparens, amelyet az épület tetején emeltek a magasba. 

Egyes tiltakozók sátrat vertek a bejáratnál, hogy elállják a főkaput. A rendőrség 25, más források mintegy 100 tiltakozóról tettek említést. A dpa német hírügynökség azt jelentette, hogy többen biciklizárakkal láncolták össze magukat.

A Tönnies az után került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, hogy a cég több mint 1500, főleg kelet-európai alkalmazottja kapta el a koronavírust. Ez rávilágított arra, hogy a vágóhídon foglalkoztatott emberek munkakörülményei és szállása egyáltalán nem megfelelő.