Vitalij Klicsko: Legalább két hétre elegendő a Kijevben rendelkezésre álló élelmiszer

Vitalij Klicsko: Legalább két hétre elegendő a Kijevben rendelkezésre álló élelmiszer

A kijevi polgármester, Vitalij Klicsko egykori nehézsúlyú profi ökölvívó (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vitalij Klicsko kijevi polgármester megerősítette korábbi követelését, és még több fegyvert kér Németországtól Ukrajnának. Erről a profi bokszolóból lett politikus a Bild című lap televíziócsatorjánának adott interjúban beszélt. Ukrajnának segítségre van szüksége: sisakokra, védőmellényekre és modern, valódi fegyverekre van szüksége az országnak – jelentette ki a kereskedelmi televízióban.

– Németország fegyveres támogatására van szükségünk, mivel nem csupán az országunk békéjéért harcolunk. Egész Európa békéjéért harcolunk. Ezt meg kell értenie – mondta a politikus Annalena Baerbock német külügyminiszternek címezve.

Klicsko az interjúban az egyik kérdésre azt felelte, hogy „Putyin katonáinak esélyük sincs Kijevet bevenni”. Kijev ugyanis nem csupán épületeket jelenti, hanem a lakóit is. Elmondása szerint ilyen erős hazaszeretet-hullámot még soha nem érzékelt. – Az emberek képesek voltak órákat sorban állni, hogy fegyvereket kaphassanak a város megvédésére – jegyezte meg.

Kitért arra is, hogy az élelmiszerellátással egyelőre nincs gond, víz is van. Viitalij Klicsko szerint legalább két hétre elegendő a városban rendelkezésre álló élelmiszer.

Mint írják, a 3,5 milliós városban jelenleg nagyjából 2 millió ember tartózkodhat.