Két díjat is nyert Mundruczó Kornél filmje a velencei fesztiválon

Két díjat is nyert Mundruczó Kornél filmje a velencei fesztiválon

Vanessa Kirby brit színésznő a legjobb színésznőnek járó Volpi Kupával a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál díjkiosztóján 2020. szeptember 12-én. Kirby a Pieces of a Woman című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat este adták át a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyének díjait. A nemzetközi zsűri, melyben a filmszakma olyan nagy nevei vettek részt, mint Cate Blanchett zsűrielnök vagy Matt Dillon, a Legjobb Színésznőnek járó Coppa Volpi díjat Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata forgatókönyvíró Pieces of a Woman című filmjének főszerepét alakító Vanessa Kirby-nek ítélte oda.

A film egy nappal korábban megkapta a 30 fiatal diákból álló zsűri Legjobb Filmnek járó, Arca CinemaGiovani díját is.

Mundruczó hetedik nagyjátékfilmje egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya (Vanessa Kirby) gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együttélni a veszteségével, de képes lesz fájdalmán továbblépni.

A Pieces of a Woman legközelebb az amerikai kontinensen, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be, ahol épp a velencei díjátadóval egyidőben tartották első gálavetítését. A film producerei megerősítették, hogy az alkotás iránt jelentős az érdeklődés a nagy nemzetközi forgalmazók részéről.

Mundruczóék múlt szombaton azzal is bekerültek a hírekbe, hogy a rendező és csapata #freeSZFE feliratú pólóban jelent meg a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A sajtótájékoztatón el is magyarázták a világsajtónak, hogy mit jelent a felirat. Mint elmondták, ezzel fejezik ki támogatásukat az egyetem hallgatóinak, akik éppen intézményükért küzdenek.