Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Két díjat is nyert Mundruczó Kornél filmje a velencei fesztiválon

Szerző: | 2020. szeptember 12., 21:43 | Kultúra

Vanessa Kirby brit színésznő a legjobb színésznőnek járó Volpi Kupával a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál díjkiosztóján 2020. szeptember 12-én. Kirby a Pieces of a Woman című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat este adták át a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyének díjait. A nemzetközi zsűri, melyben a filmszakma olyan nagy nevei vettek részt, mint Cate Blanchett zsűrielnök vagy Matt Dillon, a Legjobb Színésznőnek járó Coppa Volpi díjat Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata forgatókönyvíró Pieces of a Woman című filmjének főszerepét alakító Vanessa Kirby-nek ítélte oda.

HIRDETÉS - AIP

A film egy nappal korábban megkapta a 30 fiatal diákból álló zsűri Legjobb Filmnek járó, Arca CinemaGiovani díját is.

Mundruczó hetedik nagyjátékfilmje egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya (Vanessa Kirby) gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együttélni a veszteségével, de képes lesz fájdalmán továbblépni.

A Pieces of a Woman legközelebb az amerikai kontinensen, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be, ahol épp a velencei díjátadóval egyidőben tartották első gálavetítését. A film producerei megerősítették, hogy az alkotás iránt jelentős az érdeklődés a nagy nemzetközi forgalmazók részéről.

Mundruczóék múlt szombaton azzal is bekerültek a hírekbe, hogy a rendező és csapata #freeSZFE feliratú pólóban jelent meg a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A sajtótájékoztatón el is magyarázták a világsajtónak, hogy mit jelent a felirat. Mint elmondták, ezzel fejezik ki támogatásukat az egyetem hallgatóinak, akik éppen intézményükért küzdenek. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Cate Blanchett, legjobb színésznő díja, Mundruczó Kornél, SZFE, Vanessa Kirby, Velencei Filmfesztivál


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest