Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Gulyás Gergely már bűncselekményt emleget a Meseország mindenkié kapcsán, Csepelen betiltották

Szerző: | 2020. október 08., 12:57 | Kultúra

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 8-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– Az a kérdés, van-e helye a gyermekek körében a homoszexuális propagandának, szerintem nincs – fogalmazott Gulyás Gergely a Meseország mindenkié című mesekönyv körüli botrány kapcsán a csütörtöki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, meg kell vizsgálni, hogy nem valósul-e meg a kiskorú veszélyeztetése a mesekönyv óvodai és iskolai bemutatásával. Vagyis, az oktatási intézmények nem követnek-e el bűncselekményt azzal, hogy a kötetet a gyermekek elé tárják.

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere csütörtökön a Facebook-oldalán tette egyértelművé, hogy a kerület nem engedi be a mesekönyvet az óvodákba és iskolákba. – Több megkeresés érkezett hozzánk, ezért szeretném megkönnyíteni a sajtó számára a hiteles tájékoztatást – írta. – Polgármesteri utasítással betiltottam Csepelen az összes önkormányzati fenntartású óvodánkban és bölcsődénkben a Meseország mindenkié című könyvet. Hagyják békén a gyerekeinket!

Boldizsár Ildikó gyerekkönyvíró és egyben meseterapeuta szintén a Facebookon osztotta meg gondolatait a nagy vihart kavart kötetről. – A Meseország mindenkié kötet szövegei olyanok, mint más műmesék, az itt-ott megjelenő didaxis (tanítás) pedig nem zavaró – írta. A szerző szerint „a mesék hangneme, stílusa legalább olyan változatos, mint a tematikája, köszönhetően annak, hogy a szerzők között megtalálható most először publikáló, gimnazista szerző éppúgy, mint több kötettel rendelkező, befutott író. Egyik mese jobban sikerült, a másik kevésbé. A történetek jól mesélhetők, bár engem az örökbefogadós Vaslaci kissé erőltetetten népies nyelve alaposan próbára tenne”. Mint írta, a mesék nyilván nem valamiféle kollektív tapasztalat lenyomatai, hanem irodalmi alkotások, egy-egy írói világkép termékei.


HIRDETÉS

A könyvben szereplő meséket 9-11 éves gyerekeknek mesélném, ha a fenti témák bármelyike kérdésként megjelenne közöttük. Az óvodásoknak túl hosszúak és bonyolultak ezek a mesék, kivéve talán nagy kedvencemet, a háromfülű Trivadarról szóló mesét – fejtette ki Boldizsár Ildikó.

Mint ismert, a számos, a nyilvánosságban kevésbé látható mesehős között egy meleg királyfit is felvonultató könyvet a Mi Hazánk politikusa, Dúró Dóra darálta le, majd a szélsőséges párt tüntetett is a kötet ellen. A mesekönyv ügyében később Orbán Viktor is megszólalt, kifejtve, hogy a magyarok türelmesek a homoszexualitással, de van egy vörös vonal: hagyják békén a gyermekeinket.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) figyelmeztetett, a könyv elpusztítását követően megszaporodtak a fenyegetések és a verbális támadások a könyvkereskedők ellen is. „Könyvterjesztők kapnak zaklató írásos és telefonüzeneteket, automata e-mail-bombák segítségével kísérlik megbénítani a levelezőrendszereket. Telefonon fenyegetnek könyvesboltokat – köztük olyanokat is, amelyek nem is árusítják a szóban forgó könyvet, de rákerültek valamely könyvellenes szervezet listájára. Tegnap szóbeliből tettlegessé váltak a támadások: egy politikai szervezet valótlan tartalmú, uszító politikai feliratokat ragasztott azoknak a boltoknak az ajtajára, amelyről úgy vélte, hogy forgalmazzák a céltáblájukon szereplő könyvet. Ez már végképp nem politikai véleménynyilvánítás vagy kritika, hanem törvénysértés” – közölte az MKKE.

Címkék: Boldizsár Ildikó, Borbély Lénárd, Gulyás Gergely, homoszexualitás, Meseország mindenkié


HIRDETÉS
Bejutottunk egy járványkórházba

Bejutottunk egy járványkórházba

Romániáig kellett utaznunk hozzá. Videón mutatjuk meg, milyen egy Covid-kórház belülről! Két munkatársunk egy teljes műszakot tölthetett el a koronavírusos betegek ápolását végző székelyudvarhelyi intézményben!

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest