Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZFE: Meghosszabbították az őszi szünetet

Szerző: | 2020. október 25., 19:14 | Kultúra

Az SZFE Vas utcai épülete, amelyet blokád alá vettek a színművészeti hallgatói (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Október 16-tól november 1-ig tart az őszi szünet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – derül ki Szarka Gábor kancellár és Novák Emil rektorhelyettes körleveléből, amelyet a Telex szerzett meg.

Az őszi szünetet korábban előrehozták, eredetileg október 16–tól október 26-ig, hétfőig tartott volna. Az egyetem dolgozóinak és oktatóinak küldött  legújabb körlevélben az áll, hogy a meghosszabbított szünet alatt a kollégiumi elhelyezés biztosított, a munkavállalók home office-ban dolgoznak, csak felettes engedéllyel járhatnak be indokolt esetben, és a meghosszabbítás időszakában elvégzik az elmaradt fertőtlenítéseket és a műszaki karbantartást.

A kancellári akarat szerint a szünet lényege az lett volna, hogy az egyetem épületeit és kollégiumát mindenkinek, főleg a diákoknak el kellett volna hagynia. A hallgatók azonban ezt megtagadták, és több terem kulcsát is magukhoz vették. Egy Telexnek nyilatkozó oktató szerint az elméleti órákat a járványhelyzet miatt online tartják, a gyakorlati órákat pedig az egyetem épületeiben. Bár továbbra se kapták meg a kulcsot azokhoz a termekhez, amelyeket nem sikerült pénteken elfoglalni, ez nem akadályozza az oktatást, van ugyanis elég terem a három épületben.


HIRDETÉS

Október 23-án a Műegyetemtől az Uránia moziig vonultak a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett kiálló tüntetők, amelyről lapunk is tudósított illetve élőben közvetített.

Címkék: fertőtlenítés, home office, őszi szünet, SZFE


HIRDETÉS
Vészhelyzet

Vészhelyzet

Orbán Viktor tényleg hátradőlhet és kérhet egy kávét – akár George Clooneytól is. Aki per pillanat alighanem meg is nyerné a közös listára terelt ellenzék miniszterelnök-jelölti előválasztását.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest